Casper de Jong

Art, Technology and Sience artist based in Utrecht, Netherlands - Currently working on a new website, stay tuned!

De eerste interactie

Voor de SOL Familiedag heb ik verschillende installaties gemaakt om kinderen in aanraking te laten komen met kunst&techniek, interactie en simpele technologie. De installaties zijn op instap niveau en bevatten simpele, directe interacties; Oorzaak en gevolg zijn direct zicht- of hoorbaar. Op dit moment zijn er drie installaties geweest.

Ook geef ik cursussen en workshops aan zowel docenten als (basisschool)leerlingen, en gaan we samen de basisvormen van interactie ontwerpen.

Aanraken en horen:

In deze installatie kunnen de kinderen langs een paar objecten lopen, en deze objecten ook aanraken. Zodra ze de objecten aanraken wordt er een geluidje gespeeld. Bij een banaan hoor je bijvoorbeeld een aap, bij de paraplu begint het te stormen en bij sommige objecten komt er een abstracter geluid. Hiermee kunnen kinderen de mogelijkheden eerst onderzoeken en vanuit daar ook kleine, eigen toneelstukjes maken.

Kleur je moeder in!

Bij een installatie op Moederdag, moet je moeder natuurlijk het middelpunt zijn!
De kinderen mochten hun moeder (of vader natuurlijk) ‘commanderen’ voor het scherm te gaan staan en te poseren. Zelf konden ze aan de gang met de achtergrond en hoedjes. Nadat het hoedje en de achtergrond zijn gekozen is het tijd om te lachen. Er wordt op de grote knop gedrukt en de foto is gemaakt! Daarna is het even wachten, en komt er een kleurplaat van je moeder uit de printer!

Digitaal bellenblazen:

Het thema van deze familiedag was wind en lucht, dus daarmee hoort bellenblazen!
En waarom met een echte, simpele bellenblaas als je ook met een gecompliceerd digitaal systeem kan blazen.

Uiteraard- hoe harder je blaast, hoe meer bellen!
Als de bellen poppen, komt er muziek uit van de voorstelling Zwier! van muziekvoorstellingen.nl (Dit kan worden aangepast naar andere voorstellingen of geluiden)

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Casper de Jong

Thema door Anders Norén