Casper de Jong

Art, Technology and Sience artist based in Utrecht, Netherlands - Currently working on a new website, stay tuned!

Power Music Bike

Power Music Bike

Power Music Bike is een installatie waar de spelers door middel van fietsen en fietsbellen hun eigen liedjes mixen, op de ene fiets wordt een beat in elkaar ‘gebeld’ terwijl op de andere fiets de deelnemer bezig is met samples opnemen en afspelen! Samen kun je proberen de beste remixes te maken maar vergeet niet te fietsen anders hoor je niks!

Power Music Bike stond 08-03-2015 op de Culturele Zondag in Utrecht

Oorsprong

‘Power Music Bike’. een installatie die ervoor zorgt om een band dichterbij hun publiek te brengen tijdens een live concert. Interactie tussen deelnemers, publiek en de band wordt in stand gezet door middel van fietsen. Deelnemers nemen plaats op fietsen en zorgen dat ze blijven trappen: Door te trappen, zijn er verschillende lagen te ‘unlocken’ met voornaamste extra speeltijd. Bij een hoger aantal punten zal de band langer spelen; de meer punten, de meer extra liedjes. Het publiek kan ook helpen. de energie/het geluid dat het publiek genereert zorgt ervoor dat de fietsers verlichting krijgen én een voordeel op de puntentelling. Zo draagt iedereen bij. De band zelf heeft ook de positie om aan te moedigen en misschien wel mee te fietsen.
In een ideale situatie blijft een feest net zolang duren als dat de fietser blijft fietsen!

Omdat dit niet realiseerbaar is zonder band is hier de huidige installatie Power Music Bike uit voortgekomen, waarin je de band niet ondersteund maar waarin je zelf de muziek maakt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Casper de Jong

Thema door Anders Norén