Casper de Jong

Art, Technology and Sience artist based in Utrecht, Netherlands - Currently working on a new website, stay tuned!

Project Seshet

Project Seshet is een project gebaseerd op ‘Othello’ van Shakespeare. In opdracht van Het HKU is met een groep van zeven makers, allemaal van ‘Interactive Performance Design’, een product neergezet. De performance vond plaats in RoodNoot, een boerderij in Utrecht.

De opdracht was dat we met Othello als uitgaanspunt een ‘vullend programma’ moesten maken, in welke vorm dat stond vrij. Wij hebben er uiteindelijk voor gekozen om een interactieve voorstelling te maken, waarin niet de acteur centraal staat maar een onbekende entiteit, Seshet. Samen met Toon, de wel fysieke acteur, zochten zij naar emoties; Doordat Seshet op haar eigen planeet geen emoties kent maar hard nodig heeft, en Toon wel emoties heeft maar deze niet kan benoemen of uitten, werken ze samen om emoties te testen, ondervinden en ontcijferen.

Bij elke performance, bestaande uit acht deelnemers, werden experimenten met de deelnemers uitgehaald, waarop volgend de deelnemers hun emoties moesten uploaden door middel van hun verkregen ketting en de bijbehorende aangesloten sokkel. De gegevens worden dan upgeload naar de ‘hoofdsokkel’. Seshet zelf manifisteerde door middel van een draagbaar element.

Uiteindelijk kregen deelnemers, onder tijdsdruk, de keuze: Laten we Seshet hier of sturen we haar terug naar waar zij vandaan komt? Allebei de keuzes met hun eigen redenen.

Film gemaakt door Casper de Jong

Foto’s gemaakt door Baldwin Henderson:

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Casper de Jong

Thema door Anders Norén