Casper de Jong

Art, Technology and Sience artist based in Utrecht, Netherlands - Currently working on a new website, stay tuned!

The Last Dance

“The Last Dance” is een interactieve dans die wordt bespeeld met een live verschijning op het scherm. De deelnemer die wordt gevraagd om te dansen en daarin subtiel te hulp wordt gestaan, totdat de deelnemer de dans zelf overneemt.

De deelnemer komt binnen en wordt gevraag naar voren te komen, en zijn voeten op de daarvoor aangegeven ‘voetstappen’ op de grond te zetten. Een witte verschijning praat (live) met de deelnemer en verteld over zijn ‘laatste dans’. Al snel wordt subtiel gevraagd rustig de danspasjes te leren, door middel van de stickers op de grond én verbale hulp leert de deelnemer de pasjes. Omdat er samen wordt gedanst, moet ook de houding aangepast worden, en uiteindelijk kan de deelnemer zelf danspassen toevoegen, de dans modificeren en eigen maken. Als alles klopt, de dans samen is geoefend en de danser er klaar voor is, kan de laatste dans beginnen.

‘The Last Dance’ duurt ongeveer 5 – 10 minuten en heeft een veel geteste spanningsboog. Mijn doel was om mensen ‘alleen’ te laten dansen, alsof je dat thuis voor de spiegel doet. Een soort eenzaam-romantisch tafereel. Na meerdere malen ‘The Last Dance’ te hebben gedaan met verscheidene soorten mensen, is het gelukt om dit doel te bereiken en komen mensen onzeker binnen, en verlaten ‘The Last Dance’ met opgeheven schouders.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Casper de Jong

Thema door Anders Norén