Casper de Jong

Art, Technology and Sience artist based in Utrecht, Netherlands - Currently working on a new website, stay tuned!

Sorry not Sorry Machine

Stap in de Sorry Not Sorry Machine en train je behendigheid in het maken van excuses in een hysterische omgeving. Ga niet ten onder in stilte of gestotter, maar draag het boetekleed ook niet te vlot!

Makers

Casper de Jong
Silvian Vriens
SETUP

Achtergrond

2020 is hét jaar van de sorry. Techbedrijven gingen massaal door het stof voor datalekken en talloze andere misstanden. De ene na de andere influencer raakte in opspraak en moest publiekelijk spijt betuigen. De excuusvideo werd een nieuw genre op YouTube, en de cancel culture een nieuwe manier om die excuses collectief te aanvaarden of weigeren. SETUP vraagt zich af wat belangrijker is: een welgemeend excuus of de perfecte excuusvideo?

Hoe werkt het?

Met de Sorry Not Sorry Machine train je jouw behendigheid in het maken van excuses in een hysterische omgeving. Je stapt in een arcade booth met een camera en op het scherm verschijnt jouw sorry-coach: één van de levende mussen uit SETUP’s Dode mussen-index. Vanaf hier is het enige dat je nog nodig hebt volle overgave. Ga niet ten onder in stilte of gestotter, maar draag het boetekleed ook niet te vlot!

Waarom hebben we dit nodig?

Na jarenlange excuses van ontwikkelaars en techbedrijven, is het tijd om de stap te maken van verantwoording afleggen over de gevolgen van technologie naar verantwoordelijkheid nemen voor de impact van technologie. Daarom doet SETUP in 2020 het hele jaar onderzoek naar excuusrituelen in de technologie industrie. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Casper de Jong

Thema door Anders Norén